Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cântec folcloric transilvănean din secolul al XVI lea transformat în piesă afro-jazz de grupul german-român “Petra Acker & the Band”
Petra Acker & the Band  - Vineri, 10 Decembrie 2021

Datat înainte de anul 1516, cântecul folcloric „Et sâs e klî wält vijelchen“ (Mică pasăre sălbatică) din Transilvania germană a cunoscut mai multe transformări de-a lungul timpului, inspirând muzicienii din diferite epoci să creeze propriul aranjament.

Petra Acker, cântăreață, compozitorare, producătoare muzicală din Brașov, a descoperit cântecul când avea doar 7 ani și făcea parte din ansamblul vocal instrumental “Canzonetta”, condus de mama sa, Ingeborg Acker.

Cântecul relatează povestea unei păsări sălbatice mici, care cânta pentru ea însăși în pădure, când dintr-o dată, este auzită de un călător care îi propune să cânte doar pentru el în schimbul unor aripi de aur galben și mătase verde pentru că afară urma să fie expusă frigului iernii. Pasărea respinge această propunere a unei vieți confortabile în schimbul libertății, știind că după ce iarna trece, soarele o va încălzi din nou.

Această poveste a rămas aproape de inima Petrei, deoarece și ea este un susținător al confortului veritabil al libertății și al exprimării personale. Fiind creatori cu orientare multiculturală, Petra și trupa ei au reorchestrat cântecul într-un stil african cu influențe jazz și world fusion, aducând o nouă coloratură sonoră acestei frumoase povești alegorice. “Mica pasăre sălbatică” este primul single de pe viitorul album “Afro Funk Party”, cofinanțat de Ambasada Germaniei la București.




1299 vizite
Distribuie pe